FietsSeef

FietsSeef
 
Korte karakteristiek.
Fiets Seef is gericht op het verbeteren van de motorische fietsvaardigheid voor groep 1 t/m 8 door middel van praktische oefeningen. Op het schoolplein zet de verkeersdocent diverse parcoursen uit .

Methodiek.
Elke oefening is gericht op het trainen van één of twee vaardigheden. De oefeningen hebben betrekking op o.a.: goed opstappen en wegrijden, hand uitsteken en bocht rijden, over schouder kijken en rijstrook wisselen, inschattingsoefeningen afstanden (vanaf groep 6), naast elkaar rijden, obstakels, vervoer van passagiers/bagage (vanaf groep 7/8). Voor ouders is er voor elke groep een kopieerblad toegevoegd waarop tips worden gegeven hoe ze met hun kind kunnen oefenen in het verkeer. Uiteraard is deze ook digitaal beschikbaar zodat u deze naar de ouders kunt mailen.

Inzet.
In de klas legt de verkeersdocent eerst het nut en de noodzaak uit aan de leerlingen. Dit doen we voor 3 tot 5 onderdelen per les. Hierdoor blijven alle oefeningen overzichtelijk voor de leerlingen. Per les zijn we per klas ca. 55 minuten praktisch bezig met de oefeningen op het schoolplein. U kunt er zelf voor kiezen voor welke groepen u fietsSeef in wilt zetten. Dit kan voor alle groepen of een deel daarvan, in het aanmeldingsformulier kunt u dit aangeven. Naar het aantal groepen berekenen wij de benodigde tijd en overleggen met u, hoe en op welke dag of dagen, we dit gaan inzetten.
Alle materialen worden verzorgd door Groot in Verkeerseducatie. Wij zijn op tijd aanwezig om alles klaar te zetten voordat de leerlingen naar school komen. Wij willen u alleen vragen of u de leerlingen op wilt roepen om op de geplande dag met de fiets naar school te komen.

Kosten en aanmelden.
FietsSeef kost u als school niets. Alle kosten worden gedekt door een subsidie van de provincie Noord-Holland. Wij vragen alleen steun van de leerkracht van de groep en een ouder om ons te helpen tijdens de les op het schoolplein.

Wilt u ook dat wij op uw school langskomen? Voor groep 1 t/m 8 of een deel van de groepen? 
Neem dan contact met ons op.
 
Groot In verkeerseducatie
info@groot-in.nl
tel. 0651866552

Onze partners

Geen Punt Studio

Easy Cloud Computing

Mikpunt

Evean

Groot in Verkeerseducatie

Hogeschool InHolland

Tienko, meester in verbinden

Snijder Incasso en Gerechtsdeurwaarders

PDZ Uitzendbureau

Nic Oud Direct Mail

Wim Boekel

EY Building a better working world

Erkamp Boot Willemse Notarissen

Worldwebdesign

Sweco

HFM Presteren is Mensenwerk

Mangenius

Trans4mate

IGNIUS

Woonwaard

P.E.M Tergau Advies en Interimmanagement

Andrť PiŽl

Proyect

QPQ

ABNAMRO

DressTOImpress

Bibliotheek Kennemerwaard

Tanger Advocaten

Holland Media Combinatie

Herke ICT Group

RABO

Gemeente Alkmaar

10 voor 5

P.J. Koper Vastgoed BV

Vlieg Advies Groep

Creatie & design: Worldwebdesign