Onlineklas Verkeer

Onlineklas Verkeer

Onlineklas Verkeer is een digitale verkeersmethode die zich richt op groep 4 t/m 8 in het basisonderwijs. Doel: veilig gedrag van de leerling in het verkeer en in zijn leefomgeving. Met de ‘Situatiebuilder’ kunnen allerlei verkeerssituaties worden nagebootst en met de Google Streetview koppeling wordt zelfs de verkeerssituatie rond de eigen school onderwerp van de verkeersles. De methode is geschikt voor alle apparaten met een wifi verbinding. Onze docent verzorgt het gehele traject incl. voorbereiding van de lessen. U hoeft dus zelf niets te doen!
 
Methodiek.
De verkeersdocent van Groot in Verkeerseducatie maakt met de ‘Situatiebuilder’ allerlei verkeerssituaties en met de Google Streetview koppeling wordt zelfs de verkeerssituatie rond de eigen school en in de wijk onderwerp van de verkeerslessen. Voor elke klas is dit op het niveau waarin de leerstof op aansluit. Vanaf groep 4 worden voor elk leerjaar vier thema’s behandeld. Elk thema wordt opgestart door een verkeersdocent en is onderverdeeld in 4 tot 5 lessen die daarna via internet zijn te volgen. Een leerjaar bestaat daarmee uit gemiddeld 20 tot 25 korte lessen. De lessen gaan uit van een directe vorm van instructie: de leerstof is in overzichtelijke stukjes verdeeld die in aparte lessen worden behandeld. Hierdoor kunnen alle leerlingen na de les van de verkeersdocent zelfstandig met de methode aan de slag: via een inlogscherm komen leerlingen in een keuzescherm terecht. Daar kunnen ze kiezen voor één van de vier thema’s en vervolgens kan de leerling aan de slag. Dit kan in de klas maar ook thuis, dit laatste heeft onze voorkeur omdat de ouders dan ook betrokken worden. Via Onlineklas Verkeer krijgen leerlingen de mogelijkheid zich zelfstandig competenties binnen het verkeer eigen te maken. Deze competenties hebben betrekking op vier verkeersrollen waarmee een kind in de basisschoolleeftijd te maken krijgt: te voet, op de fiets (als bestuurder en passagier), in de auto (als passagier) en als het aan het spelen is. De verkeersdocent analyseert de gemaakte lessen en past deze analyse weer toe in de volgende les op de school. De docent bezoekt de school voor elk thema en voor de afsluiting. In totaal dus 5 lessen van ca. 50 min. per groep per schooljaar.
 
Kosten.
Onlineklas verkeer kost u als school niets. Alle kosten worden gedekt door een subsidie van de provincie Noord-Holland. U kunt het ook als vervanging van uw huidige verkeersmethode inzetten. U kunt een voorproefje zien op http://info.onlineklas.nl/nl/producten/Verkeer/  Eventueel kunt u ook een proef inlogcode aanvragen op info@onlineklas.nl 
 
Aanmelden.
Wilt u ook dat wij op uw school voor groep 4 t/m 8 langskomen? 
Neem dan s.v.p. contact met ons op. U ontvangt dan van ons een inschrijfformulier.
 
Groot in verkeerseducatie.
info@groot-in.nl
tel. 0651866552

Onze partners

Herke ICT Group

Groot in Verkeerseducatie

André Piël

HFM Presteren is Mensenwerk

Tanger Advocaten

Bibliotheek Kennemerwaard

P.E.M Tergau Advies en Interimmanagement

Erkamp Boot Willemse Notarissen

Snijder Incasso en Gerechtsdeurwaarders

Vlieg Advies Groep

Mikpunt

ABNAMRO

Easy Cloud Computing

Gemeente Alkmaar

Wim Boekel

Holland Media Combinatie

RABO

EY Building a better working world

Nic Oud Direct Mail

Tienko, meester in verbinden

Sweco

Trans4mate

Geen Punt Studio

Proyect

Evean

IGNIUS

Worldwebdesign

Hogeschool InHolland

Woonwaard

Mangenius

10 voor 5

P.J. Koper Vastgoed BV

QPQ

DressTOImpress

PDZ Uitzendbureau

Creatie & design: Worldwebdesign