Algemeen

Wat doen we.

Ons doel is het bevorderen van verkeersveiligheid doormiddel van een ontmoeting, beleving en of ervaring van de praktijk. Om dit te bereiken organiseren we diverse projecten, al dan niet in samenwerking met derden. Voor de projecten die wij voeren is veelal subsidie beschikbaar van de provincie Noord-Holland. Mede door deze subsidies kunnen wij de projecten kosteloos aanbieden.

Voor wie.

We richten ons op de kwetsbare groepen in het verkeer.

  • Kinderen van 8 tot 12 jaar. Via de basisschool.
  • Jongeren van 14 tot 25 jaar. Via het voortgezet onderwijs.
  • Senioren van 60 tot 85 jaar.

Hoe doen wij het.

Iedereen weet dat je het beste leert door iets te doen. Om gedrag (in het verkeer) positief te veranderen kun je dit het beste doen door iemand dingen te laten beleven of ervaren in de praktijk. In al onze projecten staat dit centraal en op een leuke en leerzame manier ervaren de cursisten de gevolgen van hun gedrag in het verkeer. Ervaren zet aan tot nadenken en nadenken zet aan tot acceptatie van gedragsverandering.

Eigenlijk weet iedereen wel wat wenselijk is maar meestal niet exact waarom. Als je de gevolgen duidelijk kan maken van onwenselijk gedrag dan staan de meeste cursisten open voor een verandering van dit onwenselijke gedrag. Door hen een spiegel voor te houden en de gevolgen te laten zien en ervaren snappen de cursisten al te goed waarom verandering nodig is.

Wat voor projecten.

  • Project Onlineklas Verkeer. Een totale verkeersmethode voor groep 4 t/m 8 van de basisschool. (naar pagina)
  • Project FietsSeef. Een leuke en leerzame cursus op het schoolplein voor groep 1 t/m 8 van de basisschool. (naar pagina)
  • Project dodehoek bij vrachtwagens. Alle kinderen nemen plaats op de stoel van de chauffeur om te ervaren wat deze NIET kan zien. (naar pagina)
  • Project Verkeersmarkt. Ervaringslessen verkeersveiligheid voortgezet onderwijs voor jongeren van 14 tot 18 jaar. (naar pagina)
  • Project Verkenning School Thuis Route. D.m.v. foto’s van gevaarlijke punten op de school thuisroute bedenken hoe jij het zelf veiliger kan maken. Zonder de situatie te wijzigen. (naar pagina)
  • Project SinT. Senior in Traffic, verkeerskennis opfrissen en hoe te handelen in (nieuwe) situaties. Daarna een rijvaardigheidstraining olv een instructeur. (naar pagina)
  • Project fietscontrole. Voor het voortgezet onderwijs kunnen wij een geheel, door een professionele fietsenmaker, georganiseerde controle bieden.

De aanvragen voor subsidie worden/zijn ingediend bij Provincie Noord-Holland. In samenwerking met een andere stichting kunnen wij deze projecten al aanbieden.

Onze partners

Bibliotheek Kennemerwaard

Proyect

IGNIUS

P.E.M Tergau Advies en Interimmanagement

HFM Presteren is Mensenwerk

Worldwebdesign

Sweco

EY Building a better working world

Tanger Advocaten

RABO

10 voor 5

PDZ Uitzendbureau

Evean

Hogeschool InHolland

QPQ

Gemeente Alkmaar

ABNAMRO

P.J. Koper Vastgoed BV

Vlieg Advies Groep

Wim Boekel

Erkamp Boot Willemse Notarissen

Nic Oud Direct Mail

Herke ICT Group

DressTOImpress

Woonwaard

Holland Media Combinatie

André Piël

Tienko, meester in verbinden

Snijder Incasso en Gerechtsdeurwaarders

Easy Cloud Computing

Groot in Verkeerseducatie

Geen Punt Studio

Mangenius

Trans4mate

Mikpunt

Creatie & design: Worldwebdesign