Algemeen

Wat doen we.

Ons doel is het bevorderen van verkeersveiligheid doormiddel van een ontmoeting, beleving en of ervaring van de praktijk. Om dit te bereiken organiseren we diverse projecten, al dan niet in samenwerking met derden. Voor de projecten die wij voeren is veelal subsidie beschikbaar van de provincie Noord-Holland. Mede door deze subsidies kunnen wij de projecten kosteloos aanbieden.

Voor wie.

We richten ons op de kwetsbare groepen in het verkeer.

  • Kinderen van 8 tot 12 jaar. Via de basisschool.
  • Jongeren van 14 tot 25 jaar. Via het voortgezet onderwijs.
  • Senioren van 60 tot 85 jaar.

Hoe doen wij het.

Iedereen weet dat je het beste leert door iets te doen. Om gedrag (in het verkeer) positief te veranderen kun je dit het beste doen door iemand dingen te laten beleven of ervaren in de praktijk. In al onze projecten staat dit centraal en op een leuke en leerzame manier ervaren de cursisten de gevolgen van hun gedrag in het verkeer. Ervaren zet aan tot nadenken en nadenken zet aan tot acceptatie van gedragsverandering.

Eigenlijk weet iedereen wel wat wenselijk is maar meestal niet exact waarom. Als je de gevolgen duidelijk kan maken van onwenselijk gedrag dan staan de meeste cursisten open voor een verandering van dit onwenselijke gedrag. Door hen een spiegel voor te houden en de gevolgen te laten zien en ervaren snappen de cursisten al te goed waarom verandering nodig is.

Wat voor projecten.

  • Project Onlineklas Verkeer. Een totale verkeersmethode voor groep 4 t/m 8 van de basisschool. (naar pagina)
  • Project FietsSeef. Een leuke en leerzame cursus op het schoolplein voor groep 1 t/m 8 van de basisschool. (naar pagina)
  • Project dodehoek bij vrachtwagens. Alle kinderen nemen plaats op de stoel van de chauffeur om te ervaren wat deze NIET kan zien. (naar pagina)
  • Project Verkeersmarkt. Ervaringslessen verkeersveiligheid voortgezet onderwijs voor jongeren van 14 tot 18 jaar. (naar pagina)
  • Project Verkenning School Thuis Route. D.m.v. foto’s van gevaarlijke punten op de school thuisroute bedenken hoe jij het zelf veiliger kan maken. Zonder de situatie te wijzigen. (naar pagina)
  • Project SinT. Senior in Traffic, verkeerskennis opfrissen en hoe te handelen in (nieuwe) situaties. Daarna een rijvaardigheidstraining olv een instructeur. (naar pagina)
  • Project fietscontrole. Voor het voortgezet onderwijs kunnen wij een geheel, door een professionele fietsenmaker, georganiseerde controle bieden.

De aanvragen voor subsidie worden/zijn ingediend bij Provincie Noord-Holland. In samenwerking met een andere stichting kunnen wij deze projecten al aanbieden.

Onze partners

Wim Boekel

Sweco

Evean

EY Building a better working world

Trans4mate

Snijder Incasso en Gerechtsdeurwaarders

Geen Punt Studio

Groot in Verkeerseducatie

Worldwebdesign

Vlieg Advies Groep

Bibliotheek Kennemerwaard

Easy Cloud Computing

Nic Oud Direct Mail

PDZ Uitzendbureau

QPQ

André Piël

Tanger Advocaten

Holland Media Combinatie

IGNIUS

Mangenius

P.E.M Tergau Advies en Interimmanagement

Proyect

ABNAMRO

HFM Presteren is Mensenwerk

Hogeschool InHolland

10 voor 5

P.J. Koper Vastgoed BV

DressTOImpress

Mikpunt

Tienko, meester in verbinden

Herke ICT Group

Erkamp Boot Willemse Notarissen

RABO

Woonwaard

Gemeente Alkmaar

Creatie & design: Worldwebdesign